יום המקרון הצרפתי- 20 במרץ

יום המקרון הצרפתי הוא יום חג לכבוד העוגיות הצרפתיות, האפויות קלות, שעשויות משתי עוגיות שמחוברות זו לזו כשביניהן קרם.

המקרון הוא שם כללי לעוגיות אפויות קלות, שהבצק שלהן לא מכיל קמח, חמאה, שמן או מרגרינה, ומבוסס על קצף חלבונים וסוכר.
מי המציא את המקרון הצרפתי?

את המקרון הצרפתי המציא פייר דפונטן (Pierre Desfontaines), קונדיטור ממעדניית לאדורי שבפריז. הוא המציא את הרעיון של עוגיה המורכבת משתי שכבות בצק מקרון שביניהן מילויים שונים המחזיקים את השכבות יחד, כמו קרם חמאה, ריבה או גנאש.

המקרונים הצרפתיים לא רק טעימים ובעלי מרקם עדין וממכר, אלא באים במגוון טעמים וצבעים מרהיבים, ממש חגיגה לעיניים.
מקרונים באריזת מתנה (קישור)
ה-20 במרץ הוא גם יום האושריום הצפרדע וגם יום הרביולי

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות